četrtek, 20. januar 2022

Smučanje, robotika, tek na smučeh in še kaj

Lučke, lučke, gremo na smučke ...

In smo šli. Levi in desni zavoj, vlečnica gor in ponovi vajo. Ob toplem sončku so uživali prav vsi. 




Sledilo je kosilo, topla juhica, da pogreje dušo in telo. Za glavno jed pa riž in zrezki v omaki, da si povrnemo moči. Popoldan bo namreč pester. Kaj smo počeli?

Učenci 7. b razreda so se preizkusili v teku na smučeh in oba učitelja sta jih zares pohvalila. 




Učenci 7. c razreda pa so se podali v čisto tehnično-naravoslovne vode. Učitelj Mai jih je popeljal po korakih robotike in učenci so bili resnično navdušeni nad programiranjem. 





A v prostoru nismo bili sami. Ves čas smo imeli opazovalce ... takšne majhne ... z nogami ali brez :-). Ko smo z robotiko zaključili, smo se seveda posvetili tudi njim. 


To je Boris, no vsaj kličejo ga tako. Morda je tudi Borisa. O spolu si namreč niso čisto na jasnem. Boris je ameriški gož in že kar nekaj časa prebivalec doma na Vojskem. Zelo rad ima otroke in pusti se tudi crklati, le navaditi se mora na nove ljudi. Učenci so brez strahu pobožali tega Borisa, si ga celo pustili dati za vrat. Učiteljica pa je vse skupaj fotografirala iz varnostne razdalje. 














Kače se seveda tudi levijo in Boris ni nobena izjema. Tudi to zunanjo plast Borisove kože smo si lahko ogledali in otipali ter bili presenečeni nad strukturo kože. 


Med vsem tem dogajanjem nas je izpod mize gledala druga stanovalka učilnice na Vojskem. Legvanka Gringa ima prosto sprehajalno pot po učilnici, a večji del dneva raje prespi v svoji hiški ali v kakšnem kotu. 


Učitelj Mai pravi, da je izredno razvajena. V mirnem okolju bi se samo pustila božati na levi ali desni strani, saj je vseeno, samo da je. 


Gringa se je pustila pobožati tudi nam. A morali smo biti izjemno tiho, da je nismo prestrašili. Res je, učenci 7. c znajo narediti kaj tudi v čisti tišini :-).









Gringa ima že častitjivih 15 let, dočaka pa jih lahko tudi do 25. Na Vojskem se odlično počuti, kar je seveda kar pričakovano glede na prijazne ljudi, ki tukaj delajo. 

Še eno prebivalko imajo na Vojskem, Cisterna je njeno ime. Premika se kar hitro, tudi vgrizne lahko. No, ste že ugotovili, kdo bi to bil? 


Cisterna je rdečevratka in fejst prijazna "gospodična". A ko zavoha svojo hrano, je nič ne ustavi. 



Tudi miške in skakače imajo na Vranskem in še en kup drugih živalic, ki smo jih z veseljem spoznali. Učitelju Maiu pa se še enkrat iskreno zahvaljujemo za neizmeren vir informacij. 

učenci z učiteljicami na CŠOD Vojsko 






 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.